Vaccinatie

Getuigenis van Vlaamse verpleegkundige over de zware bijwerkingen van de covid-19-vaccinatie onder haar collega’s

Een tweede getuigenis van Catharina Van der Hart (pseudoniem), een verpleegkundige in Vlaanderen, dit keer over de bijwerkingen van de vaccinatie bij haar collega’s.

Ongeveer een jaar geleden zaten we naar het nieuws te kijken en spraken ze voor de eerste maal over het covid-vaccin. Mijn man, ook verpleger, was geschokt. Hij zei tegen mij: ”Heb je dat nu echt gehoord hoe dat vaccin gaat werken? Een verantwoordelijke research van Janssens Farmaceutica legde uit de nieuwe technologie uit: in ons lichaam wordt RNA (genetisch materiaal) ingebracht als instructiecode om het spike-eiwit van het virus aan te maken. Ons lichaam zal zelf een schadelijk eiwit produceren om er dan vervolgens tegen te vechten en anti-stoffen aan te maken. Des duivels natuurlijk. Hij wist met zichzelf geen raad en wou die nieuwsuitzending opnieuw zien. Het sloeg voor hem echt in als een bom.

Ondertussen is het allemaal heel snel gegaan. Voor dat we het wisten werd het vaccin voorlopig goedgekeurd en wordt ondertussen massaal toegediend.

Ik heb heel voorzichtig geprobeerd mijn collega’s, familie en kennissen te verwittigen met onafhankelijk wetenschappelijk studies uitgevoerd door wetenschappers met wereldfaam. Het heeft allemaal niet gebaat.

Op het werk waren ook enorm veel mensen in de zorg die twijfelden maar na het bekijken van een filmpje van Professor Van Damme waren er al heel veel overtuigd. Nochtans had die man geen enkel onderbouwd argument te bieden. Je moet maar vertrouwen op zijn “autoriteit en faam”. Ik was niet in staat om te kijken. Ik heb het toch eventjes geopend en één van zijn uitspraken was: “Een vaccin heeft geen bijwerkingen op lange termijn en het is veilig.” In feite denkt hij: ”De bijwerkingen van vaccins op langere termijn zijn zeer erg moeilijk te bewijzen”

Er is een enorme propaganda-oorlog gevoerd, ook in het ziekenhuis. Overal waar je rond keek op de muren op de computerschermen moest je lezen: “Vaccinatie is veilig! Laat jij je ook vaccineren?” Terwijl het vaccin nog slechts een voorlopige goedkeuring heeft en het niet bewezen kan zijn dat het op lange en middellange termijn veilig is.

Het hoofd van de zorg wou een voorbeeld stellen voor zijn medewerkers en aantonen dat het veilig is. Hij liet zich als eerste vaccineren, daarna volgden de mensen van de spoedafdeling en de mensen die vooral op de covid-afdelingen werkten. Heel vlug hoorde je van de bijwerkingen die optraden.

Een jonge vrouw van 23 jaar die kreeg na haar eerste vaccin hoge koorts en was een week werkonbekwaam. Na haar tweede prik werkte ze toevallig bij mij op dienst en ze klaagde van pijn in haar zij en onderrug. Ze vroeg aan mij wat dit zou kunnen zijn. Ze zei ook dat ze de herhaling gisteren had gekregen. Uiteindelijk is ze die avond nog naar spoed geweest en had ze een zware nierontsteking opgelopen. Opnieuw was ze thuis en heeft ze een zware antibioticakuur moeten ondergaan.

Een tweede zware bijwerking: een spoedarts deed een epilepsie-aanval direct na haar vaccinatie.

Ik werd kwaad als ik dit allemaal hoorde. Hoe durf je een vaccin veilig noemen als je weet dat pas in 2023 de studie is afgerond en je bij alle naasten die gevaccineerd zijn bijwerkingen ziet.

Ik ken niemand in mijn omgeving die gestorven is aan Covid maar wel heel veel mensen die lichte tot heel zware bijwerkingen [van het vaccin] hebben opgelopen op korte termijn.

Een derde voorbeeld is eveneens een collega van het werk waar ik mee samenwerk. Ze is ook 23 jaar en heeft enkele weken volledig “vastgezeten” met extreme rugpijn. Ik dacht bij mezelf: op 23 jarige leeftijd?

Ze had de laatdienst en was ondanks al klachten toch naar het werk gekomen. Met heel veel moeite is ze uit haar auto geraakt en in de kleedkamers zat ze volledig geblokkeerd. Ze hebben haar met een brancard naar spoed gebracht en ze getuigde dat ze volledig verkrampt lag op de brancard. Met de scan werden knobbeltjes laag lumbaal waargenomen. Ze werd gewoon naar huis gestuurd en kreeg een briefje mee van de spoedarts van enkele dagen en voor de rest moest ze haar plan trekken! Ze is uiteindelijk 2 weken werkonbekwaam geweest en ze getuigde dat ze voor alles begeleiding nodig had en was haar vriend zo dankbaar voor de hulp. Een eenvoudig toiletbezoek was voor haar onmogelijk alleen.

Een vierde voorbeeld was een jong meisje (17j) die opgenomen was met hevige hoofdpijn een week na haar vaccinatie. Ik hoorde de hoofdverpleegkundige zeggen dat het niet van haar vaccin kon zijn “omdat het al een week geleden was.” Ik dacht onmiddellijk aan de indoctrinatie van Pierre Van Damme: ”bijwerkingen zijn enkel mogelijk kort na de vaccinatie”. Het meisje stelde haar natuurlijk de vraag of er een verband was met het vaccin maar dit werd met klem ontkend.

Een vijfde voorbeeld gaat ook eveneens over een collega. Ze is 60 jaar oud en heeft nu nog een jaartje te werken. Ik had haar ook proberen te overtuigen het vaccin niet te nemen maar ze lachte het weg door te zeggen dat ze een risicopatiënte was en als ze een trombose opliep dat het niet van het vaccin zou zijn. Het kwetste mij wel dat je probeert uw collega’s te overtuigen het vaccin niet te nemen en dat je dan zo een reactie krijgt. Ondertussen heeft ze al enorm afgezien. Ze getuigde dat ze zwaar ziek geweest was en en sindsdien enorm achteruit gegaan is. Ze heeft al enorm veel traantjes gelaten. Elke keer dat ze kwam werken moest ze haar vooruit slepen. Ze klaagde dat ze ’s avonds stuipen kreeg in haar voeten waar ze totaal geen controle over had. Momenteel is ze volledig werkonbekwaam “met zware rugklachten.” Ze klaagde ook over het gevoel dat ze haar eigen gewicht niet meer onder controle had, het gevoel dat ze “zweefde”. Ze getuigde dat ze zo niet meer wou leven als die klachten bleven aanhouden. Ik geloof niet dat mijn collega nog zal terug komen. Het doet mij echt zoveel pijn als ik luister naar haar verhaal.

Een zesde voorbeeld gaat over een oud collega van mijn man die ook in de verpleging heeft gewerkt en nu op “rust” is. Een mentaal en fysiek bijzonder sterke vrouw, die quasi nooit ziek of afwezig geweest was op het werk. Sedert ze in pensioen was zat ze nooit stil! Ze had een enorm programma thuis en buitenshuis. Ze had zich als verpleegkundige nooit laten vaccineren tegen griep maar was desondanks nooit ziek geweest. Ze was ook tegen onnodige vaccinaties maar had zich nu met de mediapropaganda over Covid doodsbang laten maken. Na lang twijfelen heeft ze zich toch laten vaccineren. Na haar eerste prik had ze matige bijwerkingen doch wel veel erger dan na een normale vaccinatie. Na haar tweede prik echter is de hel losgebarsten: ze vertelde dat ze werkelijk doodziek geweest was, dat ze dagenlang in bed heeft liggen schudden en beven, met bovenop zeer uitgesproken gevoelloosheid en tintelingen in de armen en handen. Ze zei dat ze dacht dat ze zou sterven, zo ziek is ze geweest. En ze voegde eraan toe: als ik dit nog een keer moet meemaken overleef ik het zeker niet! Maanden na de prik heeft ze nog steeds terugkomende perioden van gevoelloosheid en tintelingen in de armen en handen.

Hier wil ik aan iedereen de vraag stellen: kan dat een andere oorzaak hebben dan van het vaccin?

Ik en mijn man waren in shock te horen dat een zo actieve, gezonde, intelligente vrouw nu “kapotgespoten” was. Het is werkelijk misdadig.

Dan heb je enorm veel mensen in de zorg die klaagden van enorme moeheid, hoofdpijn die erg moeilijk te behandelen is en koorts de eerste dagen na het vaccin. Dit vind iedereen normaal. Dit hoort erbij! Dan hoor je van die uitspraken: “Het is normaal dat je lichaam op het vaccin reageert anders heeft het geen werking”. Ik ben akkoord als de symptomen binnen normale proporties zijn, m.n. lichte moeheid en wat ziektegevoel. Het is moeilijk te begrijpen dat mensen onder invloed van onverantwoorde uitspraken van artsen, dat het allemaal normaal is, hun grenzen heel ver gaan verleggen. Dat is onaanvaardbaar!

Op onze afdeling waren we met vijf op 21 twintig verpleegkundigen die niet gevaccineerd waren. Stelselmatig werd de druk op de twijfelaars sterk opgevoerd waardoor die allemaal gezwicht zijn. Laatst, door de enorme druk vanuit de overheid, de media en het nieuws vanuit Frankrijk waar het een verplichting wordt in de zorg en andere beroepen is er opnieuw een persoon bezweken aan de druk. Ze was nochtans ook heel goed op de hoogte van de zware bijwerkingen en ook dat er al heel veel doden gevallen zijn ten gevolge van het vaccin.

Nu zijn we nog met 2 en het ziet er naar uit dat we onze job kunnen verliezen.

Dit zijn ze nu aan het bekokstoven, “de overheid”: alles in gereedheid brengen zodat we niet meer kunnen procederen. Dit komt neer op onrechtstreekse vaccinatieplicht zonder dat er hiertoe enige goede reden is!

We staan helemaal alleen als niet gevaccineerden. In ons ziekenhuis is 95% van het personeel gevaccineerd. En ze zijn er fier op!! De overheid is er in geslaagd zoveel mensen te overtuigen en dus blijft er nog een minderheid aan paria’s over. Er is een doelbewuste discriminatie gecreëerd ten aanzien van de niet-gevaccineerden met het uiteindelijke doel dat de hele wereldbevolking gevaccineerd is. Men voelt zeer goed de splijting in de maatschappij aan vanwege deze smerige vaccinatiecampagne. Het is werkelijk een misdaad tegen de mensheid. Temeer dat er de dodelijkheid van de pandemie tot een zeer laag niveau is gedaald en dat er verschillende zeer goede alternatieven zijn voor de vaccinatie. (Israëlische studie met Ivermectine: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.31.21258081v1.full.pdf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s